Lu Jong

Op dit moment geef ik  Lu Jong Tibetaanse helende Yoga, je zou kunnen zeggen dat Lu Jong mijn hart heeft veroverd. Steeds meer ervaar ik de diepe transformerende werking van Lu Jong. Mede door mijn 4 jarige op leiding als Hatha Yoga docent ben ik nog meer in staat deze diep helende werking over te brengen. 

Lu Jong is een vorm van Tibetaanse yoga dat de heling van het totale lichaam bevordert door evenwicht te brengen in lichaam, adem en geest. Lu betekent lichaam, Jong betekent training of transformatie.

Lu Jong focust heel sterk op de wervelkolom. De gezondheid van de wervelkolom is ongelooflijk belangrijk en is heel nauw verbonden met de gezondheid van het hele lichaam.

Onze wervelkolom is als een stam van een boom. Zoals een boom verbonden is met de takken, bladeren en vruchten van een boom, zo is de wervelkolom verbonden met onze kanalen, zenuwen, organen en ledematen.

Verbetering van je fysieke gezondheid

Het doel van Lu Jong is de verbetering en behoud van de gezondheid van het lichaam.
Door regelmatige praktijk van Lu Jong heeft men meer weerstand tegen ziekte. Men verkrijgt een grotere algemenere kracht , een beter immuunsysteem en uithoudingsvermogen.

Op mentaal niveau kalmeert en balanceert Lu Jong de geest. De Lu Jong oefeningen verscherpen ons bewustzijn van lichaam en geest. De geest krijgt een grotere kracht van focus en men kan zich beter concentreren. Of te wel meditatie in beweging.

De brug tussen lichaam en geest is de adem. Adem is onze vitale energie. Lu Jong opent onze lichaamskanalen waardoor onze adem op een nog subtieler niveau –de wind genoemd – kan stromen. Wanneer we deze wind leren controleren kunnen we al onze ziektes en onbalansen genezen. Wanneer deze wind harmonieus stroomt, zijn ons lichaam en geest in evenwicht hierdoor staan we in een vollere beleving van liefde en mededogen.

Herkomst Lu Jong Tibetaanse helende yoga

Lu Jong helende yoga is door Tulku Lobsang Rinpoche naar het westen gebracht. Tulku Lobsang werd in 1976 geboren in de Himalaya.  Hij is de 8e reïncarnatie van Nyentse lama. Vanaf dat moment kreeg hij een zeer intensieve opleiding van 35 leraren waardoor hij toegang kreeg tot de enorme kennis en oefeningen van alle acht stromingen binnen het Boeddhisme. 

Tulku Lobsang Rinpoche heeft een zeer grote kennis van de Tantrayana stroming binnen het Tibetaans boeddhisme. Hij is Tibetaans arts en astroloog en heeft bijzondere helende kwaliteiten die al op zeer jonge leeftijd opgemerkt werden. Tulku Lobsang Rinpoche is een geweldige leraar, de laatste 15 jaar reist hij over de wereld en geeft hij het hele jaar door lezingen en opleidingen.  Hij weet exact op ons aan te sluiten, brengt de informatie toegankelijk en met veel humor. Hij zorgt ervoor dat alles wat je leert meteen in het dagelijkst leven toe te passen is.